.14.10.2005.

Venäjänvinttikoira
Uros, synt. 15.4. 2000

Väri - Valkoinen beige merkein
Säkäkorkeus - 75,5 cm

Todettu kilpirauhasen vajaatoiminta 10.02.2004
Lääkitys aloitettu 11.02.2004

Kasvattaja - Merja Närhi, Pienola
Omistajat - Sanja Kuusela, Suolahti ja Jani Viljanmaa, Hausjärvi

>>
. igor valloittaa planeettaa .
<<

sire:

Rajalinjan
Orlow

Ardagan's
Socrates
Ardagan's Magician
Caliaska Tchesskaia
Rajalinjan
Eramiah-Emirah
Phaedra Kojiki
Rajalinjan Bellabrisquilla

dam:

Alesnian
Aniena Romanova

Polongain
Romanoff
Akaasian Tshizh
Polongain Heureka
Budennoje's
Alesnia
Margiitan Nikitinka
Margiitan Izadoora

.kuonokas.

Igor on saavuttanut jo kypsän 5-vuoden iän, mutta herra ei itse aina ymmärrä olevansa aikuinen. Pehmolelut yksinkertaisesti vain ovat vastustamattomia. Ja tyynyt..

Igor on unohtanut tyystin vielä vuosi sitten suorittamansa metsäseikkailut ja seuraa Sanjaa ilman hihnaa jokapäivaisillä lenkeillä. Tosin nykyään asuntokin sijaitsee sopivasti keskellä-ei-mitään, joten vaikka Igor yllättäen päättäisikin suunnata askeleensa pidemmälle, ei sivistystä ihan heti tule vastaan.

.Igor tuumii "hyi-yäk". Ameena heittäytyy äidilliseksi.

Igor ei pidä pennuista. Ne on ikäviä. Ne riehuu, puree ja haisee kummalta. Maailma olisi parempi paikka, jos siellä ei olisi pentuja. Igor sietää pentuja. Mutta VAIN sietää.

Igor ja Rutja ovat yhteisen sävelen löydettyään hulvaton parivaljakko. Igorilla vaan alkaa olemaan vaikeuksia, Rutja kun kokonsa puolesta pärjää painissa ja nykyisin on jopa Igoria nopeampi. Ja riivattu elikko roikkuu aina mahdollisuuden tullen Igorin villoissa kiinni, asenteella "otan kiinni mistä saan".

Välillä Igorin täytyy huomauttaa omasta asemastaan melko äänekkäästikin, mutta Rutja ei pienistä masennu..

.simmu.

Tarkkasilmäisimmät lukijat varmaan huomasivat Igorin säkäkorkeudessa tapahtuneen muutoksen 79 sentistä 75,5 senttiin. Voin vakuuttaa, että Igoria ei ole viime aikoina pesty liian kuumalla vedellä, tai että se olisi yllättäen katkaissut kaikki neljä raajaansa ja menettänyt niistä samalla 3,5cm. Sen sijaan Sanja oivalsi vihdoinkin mitata herran seinää vasten apuvälineitä (lyijykynä ja videokotelo) käyttäen ja todellisuus olikin tarua ihmeellisempää. Ja tuo "tarkka" 75,5 sen takia, että joka mittauskerralla korkeus vaihteli 75cm ja 76cm välillä, joten kaitpa tuo 75,5cm on sopivasti siitä väliltä ;)

.vähämieli.

Aika uusi on koittanut (taas) ja Igor on koiralauman vanhin uros. Lessi pitää äänellään järjestystä (hieman kyseenalaista sellaista) yllä, Igorin tyytyessä rauhallisempaan lähestymistapaan järjestyksenvalvonnassa. Eli murisee Rutjalle jos se leikkii liikaa Ameenan kanssa..

Igorilla on ehdoton auktoriteetti poikien kesken, edes Pitko ei sitä enää kyseenalaista. Kun tilanne ei ollut vielä tasoittunut (Igorin ollessa n.4-vuotias) sen käytös oli välillä huomattavan epävarmaa myös Sanjaa ja Jania kohtaan - se murisi, jos sen käski alas sohvalta, eikä piitannut lenkillä taluttajasta tuon taivaallista. Yht'äkkiä se vaan rauhoittui, kun huomasi ilmeisesti ettei ihmisolentojen yläpuolelle ole tässä taloudessa asiaa, eivätkä Pitko ja Rutja yritäkään anastaa sen paikkaa. Sitä myötä Igorin koko olemus muuttui - tai ennenminkin; palautui.

.ergonominen asento.

Ja mitä ihmisolennot tekivät saavuttaakseen Igorin kyseenalaistaman johtajan aseman: Sanja kypsyi Igorin välinpitämättömyyteen ja vähät välitti jos kerran Igorkaan ei ollut kiinostunut rapsutuksista tai muusta huomiosta. Käänteinen psykologia toimi (Sanja ei tosin tuossa vaiheessa ajatellut mitään psykologiasta tai muusta hienosta - oli vain kertakaikkisen tympääntynyt Igorin flegmaattisuuteen) ja Igor yritti mielistellä ja hauskuuttaa, jotta ilmeisen nyreä omistaja taas piristyisi.

23.12.2005. Igorilla on himmee olo. Eturauhanen alkoi vihoittelemaan ja siitä seurannut hormoonihoito saa Igorin pään enemmän kuin sekaisin. Ameena on ihana, Ameena on hot, Ameena on eri huoneessa *piiiiiih*. Kuulemma hoidon pitäisi vaikuttaa juuri päinvastoin. Kukaan vaan ei ole muistanut kertoa Igorille.

.kuva - Saara Kartimo. Igor tykkää Meemasta.