. kisahirmu .

Harjavalta - Makkarajuoksut - 21.10. 2001

Epäviralliset kisat, joihin lähdettiin katsomaan, miten Igor pärjää. Hyvinhän se - voitti rotunsa - oli tosin ainoa borzoi.. Sijoittui tavallaan kaikkien vinttikoirien joukossa jaetulle viidennelle sijalle.

Saldo -
160 p.

. igor ja sanja harjavallassa 21.10. 2001 .

Ridasjärvi - 11.5. 2002

Kisoihin lähdettiin ilman ennakko-odotuksia, sillä Igor ei ollut nähnyt toista borzoita lähes puoleentoista vuoteen. Joten mikä tahansa oli mahdollista, niin hyvässä, kuin..
Ensimmäinen kontakti kisapaikalla toisiin samanrotuisiin oli, kun neljä venakko-neitiä tuli tekemään tuttavuutta. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Igor yritti parhaansa mukaan tehdä vaikutusta tyttöihin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Sitten selvisikin, että kaikki muut kisaan osallistuvat borzoit olivat narttuja. Tässä vaiheessa Sanja alkoi epäilemään, että uroksissa täytyy olla jotain vikaa, kun niitä ei ollut kilpailemassa.. Igorin mahdollinen menestys alkoi tuntumaan mahdottomalta.
Piinaavan, hermoja raastavan odotuksen jäleen, oli vihdoin Igorin lähtövuoro. Kädet täristen ja hikoillen Sanja talutti Igorin lähtöpaikalle, miettien mahtaako se edes tajuta lähteä vieheen perään..? Lähtihän se - ja lujaa. Hetkessä juoksu oli ohi, Igorin mielestä aivan liian pian ja huomatessaan äiskänsä kiinniottoaikeet, se kiiruhti jatkamaan matkaansa, jos vaikka jostain ilmeistyisi oikea pupu..?

"Eieieiei! Tänne!!!" - ei minkäänlaista reaktiota, ellei laskettu mukaan Igorin kiihtyvää vauhtia..
"Odota!" - *tämä on se kun äiskä tahtoo mun pysähtyvän* - Igor hidastaa vauhtiaan.
"ODOTA!" *Joo... kait sitä vois...*
"Hyvä poika, hyyyvvväää poika!" *ainahan minä*

Igor juoksi kuulemma oikein hienosti, kuten omistajansakin.. Helvetillisen pitkän ajan kuluttua saimme tietää pisteet : 232 p.
"selvä..? mutta onko se hyvä vai?" Oli se hyvä, niin hyvä, että Igor voitti alkuerät ja sitten alkoi finaalien odotus. Igoria kävelytettiin ympäriinsä eri ihmisten toimesta (kiitos kaikille).

Finaaliin Igor sai parikseen Ilanja's Lavinjan. Heti lähtöpaikalla Igor oli valmiina lähtemään vieheen perään. Lähtö kuitenkin epäonnistui ja jouduttin ottamaan uusiksi. Koirat ehtivät melko pitkälle ja energiaa ehti kulua, ennenkuin ensimmäinen lähtö keskeytettiin. Toinen lähtö onnistui. Alku meni hyvin, mutta lopussa Igor oli jo väsynyt ja loikki viimeiset 50m laiskan näköisesti. Sitten täytyi tietysti kosiskella kilpakumppania.. Vaikka koira oli aivan puhki, niin kiinni ei antanut taaskaan.. ei sitten kuitenkaan jaksanut kauaa hummailla. Finaalin toisessa lähdössä juoksi vain yksi koira ja se jätti homman kesken, joten: Igor voitti! "mitämitämitä??? Ruppana voitti!?!" Voittaja itse ei jaksanut kiinnostua äiskänsä kehuista, vaan suunnisti isoon vesilammikkoon pulikoimaan...

Kotiinviemisiksi kisoista Igor sai koiranruokaa, kaksi pokaalia ja kaksi ruusuketta. Sanja poltti naamansa.

Saldo -
alkuerä 1/8
finaali 1/3
232/194 = 426 p.
SERT
Kytäjänkartanon kiertopalkinto

. ridasjärven voittajat, igor ja ilanja's lavinja .

Harjavalta - 2.6. 2002

Viikko ennen kisoja käytiin maastotreeneissä ja Igor keksi aivan uuden tavan jahdata viehettä: juosta hetki perässä ja sitten vain loikkia suurinpiirtein samaan suuntaan kuin "saalis".. kyllähän se sitten lopulta kuitenkin pysähtyy.. Tätä samaa nerokasta kaavaa Igor käytti myös kisoissa ja tulos oli odotetun mukainen.

Saldo -
sijoitus alkuerä 11
183 p.

. tara ja igor ridasjärvellä .

Kärkölä - 1.9. 2002

Täytyihän sitä lähteä koettamaan onneaan SM-maastoihin. Kisapaikkana oli laajahko loivassa mäessä sijaitseva pelto, jota Sanja tuijotti pelokkaana, se näytti suorastaan ihanteelliselta reippaita "oikomisia" ajatellen. Alkuerässä juoksukaverina oli taas Rajalinjan Wolga eli "Tara". Sanja oli jälleen kerran niin paniikissa, ettei tiennyt juoksua vierestä seuranneenakaan, että mites se oikein meni? Sijoitus alkuerässä oli suureksi yllätykseksi toinen! Sitten jännitettiin finaalia. Alku meni hyvin, mutta viimeisessä "kaaroksessa" koirat törmäsivät toisiinsa, (mitäs eivät katso eteensä.. tai siis..). Igorin pari lensi nurin, mutta onneksi ei sattunut mitään vakavaa, vaan kaveri selvisi säikähdyksellä. Igor itse jolkotteli jokseenkin hämmästyneen näköisenä loppumatkan vieheelle. Mutta eipä mitään, sijoitus piti loppuun asti ja tuloksena SMM-hopeaa!

Saldo -
alkuerä 2/13
finaali 2/6
215/174 = 389 p.

.vauhdissa suolla.

Lammi - 21.9. 2002

Aamu alkoi ankeana. Yöllä oli ollut pakkasta ja auto ei selvästikään pitänyt siitä. Matka oli pitkä ja tuskainen. Mutta perille päästiin sitten kuitenkin. Olo oli itsekullakin epätodellinen ja tulevaisuudesta ei ollut tietoa - dramaattista.. Juoksupaikka oli todella kiva sänkipelto, ja pariksi arvottiin oikein mukava tyttönen. Igor tosin oli niin täpinöissään että heti vieheen perään päästyään meinasi juosta kaverinsa kumoon ja joka tapauksessa, juoksi vieheen ohi. Siinä sitten muutaman kerran edestakaisin etsien kadonnutta saalistaan, kunnes huomasi sen pellon toisella laidalla. Loppu sujui sitten taas hienosti. Tuomarit ei tykänneet, mutta Sanja oli tyytyväinen: Igor ei jättänyt hommaa kesken, vaikka hukkasikin vieheen - oikea metsästäjä!

Saldo -
alkuerä 18/22
58 p.

.igor lahassa.

Harjavalta - Makkarajuoksut - 5.10. 2002

Kauden päättäjäiset. Sanja oli tullut Nakkilaan jo edellisenä päivänä ja matkaan lähdettiin Hyden sekä koiruuksien kanssa. Mukana oli myös Pitko, joka sai kuitenkin viettää suurimman osan ajasta autossa. Kisapaikkana jo tutuksi tullut hiekkamonttu, voitontahto oli kova ja niin oli vastuskin, eli Igor oli jälleen ainoa borzoi..
Kisojen loputtua Igor ja Radda juoksivat radan vielä yhdessä, siinä taas näki miten vinttikoirat "oikeasti" metsästävät yhdessä, kun koirat seuraavat sekä viehettä, että kaverinsa juoksua: upea näky!
Hauskaa oli - ensi vuonna taas kisaamaan.

Saldo -
143 p.

.ferro ja igor lähdössä.

Lahti - 11.5. 2003

Igorin toisen kilpailukauden ensimmäinen kisa. Jostain syystä Sanja ei muistanut tällä kertaa hermoilla edes siinä vaiheessa, kun alkuerän pariksi sattui uros. Juoksupaikka sijaitsi Jokimaan raviradan keskusaukiolla ja siellä sijaitsi myös Igorin mielestä hyvin houkutteleva lampi.. Alkuerän Igor kuitenkin juoksi varmanpäälle, vetäen mutkat pitkiksi ja varmistaen nuoremman kaverinsa vieheen ajon. Eli tiesihän sen, ettei moisesta kaartelusta ja seikkailusta irtoasi paljoa pisteitä. Finaaliin Igor kuitenkin pääsi, mikä olikin sen mielestä ehdottomasti se tärkein asia: pääsisi jälleen ajamaan viehettä!

Pariksi finaaliin arvottiin Bolshajan Danaidi. Vaan heti alkumatkasta sattui vieherikko - sopivasti aivan lammen välittömässä läheisyydessä; koirat kiinni ja lähtö uusiksi.. niinpä niin.. Sanja huuteli Igoria, joka hetken harkinnan jälkeen totesi lammen olevan huomattavasti houkuttelevampi vaihtoehto.. Igorin määrätietoinen yritys uida tavoittamattomiin kuitenkin epäonnistui, Sanjan saadessa kiinni manttelista ja keskeyttäen Igorin pakenemisen. Saatiinhan finaalitkin sitten juostua ja hyvinhän se sitten lopulta meni: ensimmäisen kerran finaalista tuli paremmat pisteet, kuin alkuerästä ;) !

Saldo -
alkuerä 4/8
finaali 4/4
161/188 = 349 p.

.finaali ridasjärvellä.

Ridasjärvi - 18.5. 2003

Olihan sitä taas lähdettävä Ridasjärvelle, matkaa kun on huimaavat 27km.. Kisapaikkana tuttu hiekkamonttu. Pakalla oli vain viisi borzoita, kolme narttua ja kaksi urosta: Igor ja Ferro (Zebec Bordo Boj). Sanja ja Tarja yrittivät tutustuttaa pojat toisiinsa varmuuden vuoksi, jos vaikka joutuisivat arvonnassa samaan lähtöön.. mutta eipä siitä tullut mitään muuta kuin kamala rähinä. Onneksi eivät sitten päätyneet samaan lähtöön, vaan Igor jäi ilman paria ja sai juosta viimeisessä alkuerässä soolona.

Ensimmäisellä "suoralla" Igor oli jo saada vieheen kiinni, mutta se livisti viime hetkellä. Radan loppupuolella viehe sitten tarttui trissaan kiinni - ja Igor vieheeseen. Kun Igor ei saanut kiskottua sitä irti trissasta, alkoi se vimmatusti kaivamaan trissaa irti maasta.. Lopulta Sanja sai hinattua Igorin kauemmas vieheestä ja kun trissakin oli jälleen tukevasti maassa, päästiin jatkamaan vetoa. Vedon loputtua Igor yritti jälleen kaivaa vieheen irti trissoinneen, kunnes se vastahakoisesti saatiin kiskottua pois paikalta.Alkuerien jälkeen Igorin sijoitus oli toinen.

Finaalissa parina juoksi alkuerien voittaja, Revi. Molemmat juoksivat hienosti ja sitten vain odoteltiin lopullista tuomiota.. Pisteiden yhteenlaskun jälkeen todettiin Igorin voittaneen! Ja tulihan sieltä sertikin.. jos tätä tahtia jatkuu, niin Igorilla on sertit kasassa 2006 ;)

Saldo -
alkuerä 2/5
finaali 1/4
216/208 = 424 p.
SERT
Kytäjänkartanon kiertopalkinto

.igor ja ridasjärven palkinnot.

Laha - 23.8. 2003

Hyde saapui Raddan ja Lessin kanssa Sanja luo perjantaina viettämään derby-viikonloppua. Igor ja Raddahan ovat molemmat syntyneet vuonna 2000. Lauantaina oli borzoiden kisat ja Hyde oli uhkarohkeasti luvannut toimia silloin eläinlääkärin sihteerinä.

Kisa-aamu valkeni.. tai ei se kyllä valjennut, vaan koko päivän satoi vettä, milloin enemmän, milloin vähemmän.. Sanja ei epäinhimillisistä olosuhteista johtuen vaivautunut taaskaan hermoilemaan kisojen kulkua. Derbyyn otti osaa viisi venakkoa, josta johtuen yhdelle arvottin juoksupari avoimenluokan koirista. Se osui Igorille ja pariksi alkuerään tuli Polongain Hasek Jr.

Igor juoksi hyvin, siitä huolimatta että rata oli pellolla. Ei muistanut edes oikoa. Pisteitä irtosi 196 ja alkuerien jälkeen sijoitus jälleen toinen. Derby-kisaa johti Ferro.

Sitten selvisikin, että finaaliin pääsee vain kaksi parasta koiraa ja ne juoksisivat keskenään.. Että sellaista. Eihän siinä muu auttanut, kuin katsoa mitä siitä seuraa. Startissa pojat eivät välittäneet toisistaan ja ensimmäisen kaarteen oikaisivat molemmat.. Näytti hyvältä, kunnes Ferro sai ilmeiseti tarpeekseen perässähiihtäjästään ja ilmaisi mielipiteensä.. Igor kiljaisi ja molemmat jäivät tyhmän näköisinä toljottamaan keskelle peltoa. Kumpikin ilmeisesti siinä tohinassa hukkasi vieheen ja omistajat komennettiin ottamaan koirat kiinni. Igor jolkotteli suoraan Sanjan luo ja päästyään hihnan päähän, kertoi vielä Ferrolle, että hänkin on kova jätkä, johon Ferron oli tietenkin vastattava..

Tulos ei ollut häävi, Ferro diskattiin ja Igor sai 91 pistettä.. Mutta eihän siinä voinut kuitenkaan olla kovin masentunut: Igorista tuli DVM-03! Päivä ei näyttänyyt enää lainkaan sateisen harmaalta.

Iltapäivällä Sanja tuurasi reippaana välillä Hydeä, toimien eläinlääkärin sihteerinä. Molemmat huomasivat viettävän huolestuttavan paljon aikaa whippettien -ja niiden omistajien seurassa.. "Kyllähän sitä voisi hankkia vipukan sitten joskus.." -Molemmat totesivat päivän päätteeksi..

Sunnuntaina oli Raddan vuoro näyttää kyntensä - ja olla näyttämättä hampaitaan ;). Paha karma ei tällä kertaa vaivannut ja Igorin "menestymisestä" huolimatta Radda sijoittui kuudenneksi, saaden SA:n!

Saldo -
alkuerä 2/5
finaali 1/2
196/91 = 287 p.
DVM-03

.onko mun pakko seisoa tässä?

Teisko - 31.8. 2003

Igor ja Sanja matkasivat jo kisaa edeltävänä päivänä junalla Hämeenlinnaan, jossa Hyde oli vastassa saattueineen, eli Radda-rakkaan, sekä Sirkun ja hänen Niki-salukinsa kanssa. Autoon pakkautumisen jälkeen, sekalainen seurakunta otti suunnan Valkeakoskelle, jossa odotti yöpaikka (ja iso aidattu piha!) Mirja-Leenan (kennel Khaireddin) luona.

Perillä koirat juoksivat tietysti minkä jaksoivat (mitä sitä turhia lepäämään ennen SM-kisoja..). Tehtiin tuttavuutta Mirkun koirien kanssa, tosin Igor poikkeavana sai päällensä haukut Liialta ja Husseinilta.. Muut kun olivat salukeja ;)

Vierailu oli todella mukava, eikä kukaan oikein jaksanut muistaa, että seuraavana päivänä olisi maastokisat. -Kiitos Mirkku!-

Aamulla, seitsämän jälkeen lähdettiin kohti Teiskoa. Perille päästiin eksymätä ja ilman ongelmia.. Kisapaikkana oli reiluilla korkeuseroilla "varustettu" pelto ja heti radan alussa oli jyrkkä nousu. Todella hieno paikka ja vaativa rata. Ensimmäiseksi oli Raddan vuoro näyttää kykynsä. Mukavasti meni, lopputuloksena jaettu 9. sija 463p.

Igor oli lepäillyt (tai ainakin oleskellut..) aamun autossa, joten ehkäpä poika jaksisi juostakin..? Pariksi alkuerään arvottiin Marelden's Quanda Quandina. Lähdössä Sanja psyykkasi Igoria: "Älä ajattele mitään, älä ajattele mitään.." Lähdössä näyttikin siltä. Igor seurasi viehettä, kunnes yht'äkkiä ne muutamat harmaat aivosolut Igorin päässä kohtasivat toisiensa: Igor teki äkkikäännöksen vasemmalle, juuri ennen mäen laelle (jossa rata suurimmaksi osaksi sijaitsi) juoksemistaan.. "eieieieiei.." Juoksukaveri seurasi Igoria ja siitä se vallan hämmästyi. Igor jäi tyhmän näköisenä katselemaan ympärilleen, kun viehettä ei enää näkynyt missään, kunnes saman tien tajusi perässä juoksijansa olevan tyttö! Voi jee ja sitten mentiin lujaa. Tuloksena 0p. "Minähän kielsin sinua ajattelemasta mitään.."

Saldo -
alkuerä 0/14
0 p.

.ferro ja igor vauhdissa.

Lammi - 20.9. 2003

SBK:n maastot. Vaatimaton tavoite oli parantaa edellisvuoden pistesaldoa.. ;)

Arvonnassa juoksukaveriksi osui Derbyn tapaan Polongain Hasek Jr. Igor päätti jälleen käyttää kyseenalaista järkeään ja suuntasi lähdöstä suoraan pellon vastakkaiselle puolelle ja vieheen sitten tullessa kohdalle, aloitti vasta oman jahtinsa. Havel jätti homman kesken, Igorin kiilatessa eteen. Igorin juostua radan loppuun, tuomarit päättivät uusia lähdön, siitä kohdasta lähtien jossa Havel pysähtyi.. No Igor ei tykännyt lainkaan tästä ratkaisusta, sehän oli jo kerran radan juossut. Pojat tuijottivat toisiaan ja lähettäjän päästäessä irti, Igor juoksi samantien Havelin viereen: RRÄYH! Jatkaen matkaansa suoraan "maaliin", siis sinne minne tiesi vieheen pysähtyvän. Havel seuraisi viehettä hyvin ja Igor vain pällisteli maalin lähettyvillä toisen juoksua. Kun veto loppui Igor jolkotteli Sanjan luo, ilmeisen tyytyväisenä oppipoikansa suoritukseen..?

Rähinästä huolimatta älykkö ei saanut Diskiä. Ja pisteitäkin tuli viime vuotta enemmän ;)

Saldo -
alkuerä 19/25
122 p.

.kotipihalla irroittelua.

Tuomarinkartano - 27.9. 2003

Taas kisaamaan. Sanja ei uskonut koko hommasta tulevan mitään, sijaitsihan rata jälleen pellolla. Pariksi alkuerään osui Lapanen, joten Igorin - mahdollisesti hyvinkin radikaalit - juoksureitin valinnat, tusikin haittaisivat kokenutta oikojaa ;) . No ei Igor ehtinyt tehdä tehdä omia valintojaan, kun ensimmäisen pitkän suoran jälkeen viehe kääntyi vasemmalle ja Igor ehti juosta sen ohi.. ja homma loppui siihen.. hetkeksi. Sekä Lapanen, että Igor yrittivät vielä etsiä kadonnutta "pupua", mutta löysivätkin toisensa, sitten mentiin lujaa! Pisteet jäivät kuitenkin tästä vauhdikkaasta suorituksesta saamatta ;)

Saldo -
alkuerä 0/7
0 p.

.revi ja igor ridasjärvellä.

Hailuoto - 19.10. 2003

Sanja, Pitko ja Igor pakkasivat tavaransa (tai siis Sanja pakkasi) jo maanantaina 13. päivä ja ottivat suunnan kohti Kuopiota, Raddaa, Lessiä ja Hydeä. Tarkoituksena päätyä sunnuntain kisojen jälkeen Rovaniemelle..

Kuopion, Kiuruveden ja Kempeleen kautta porukka rantautui Hailuotoon sunnuntai-aamuna.Arvonnassa Igor ja Hasek Jr. päätyivät jälleen pariksi. Kati ja Sanja tutustuttivat pojat ennen starttia ja Igor intoutui jopa leikkimään. Kauaa ei ehditty ihmettelemään, kun oli jo poikien vuoro juosta. Pitko vietti aikaansa autossa, kohtaloonsa alistuneena..

Rata sijaitsi aivan meren rannalla. Odotuksista huolimatta korkeuseroa, saati näköesteitä ei juuri ollut.. Koirat juoksivat hyvin, ilman rähinöitä. Mutta Igor ei voinut olla "oikomatta" ;) Tuloksena 178 pistettä.

Radda taas näytti parasta osaamistaan ja veti heti alkuunsa mutkat suoriksi - kunniotettavaa järjenkäyttöä, josta jopa Igorilla olisi oppimista...

Väsyneet matkalaiset Sanja, Pitko ja Igor saivat kyydin Oulun rautatieasemalle, jossa ahtautuivat linja-autoon (junaliikenne oli tietysti poikki juuri kyseisenä viikonloppuna Oulun ja Roin välillä).

Perille kuitenkin päästiin ja vielä viikon päästä junalla takaisin kotiinkin..

Saldo -
alkuerä 9/12
178 p.

.talviloma!!!.

- 2004 -

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Haikeilla mielin Igor joutuu vetäytymään kilpakentiltä lopullisesti lääkityksensä vuoksi.

Kiitokset kaikille kilpakavereille näiden kahden kauden aikana ja menestystä tuleviin koitoksiin!

-Sanja & Igor

.meikä poika lepää..

Möllinmaastot - 25.09. 2004

Vaikka viralliset kisailut ovatkin takana, niin mikään ei pystynyt pidättelemään Sanjaa pois epävirallisista möllinmaatoista Hyvinkäällä. Niinpä reipas seurueemme (Sanja, Jani, Elisa, Igor ja Rutja) pakkautuivat aamulla autoon ja ottivat suunnaksi Hyvinkään vinttikoiraradan. Rutja oli ilmoitettu alle 18kk:n ikäisten isojen koirien luokkaan. Igor vastaavasti aikuisiin isoihin koiriin.

Paikalla oli kiitettävästi väkeä ja ilmakin välillä suosi - välillä satoi kaatamalla vettä..

Sanja jostain syystä epäröi Rutjan vieheintoa ja ennen Rutjan vuoroa kävi näyttämässä sille viehettä. Se oli virhe. Vieheen nähdessään Rutja alkoi kiljumaan kuin tapettava ja hukkasi täysin todellisuudentajunsa. Sen lähettäminen olikin sitten mielenkiintoinen operaatio.. Kolmikymmenkiloinen koipeliini kiljui, huusi ja pyristeli minkä ehti, Sanjan yrittäessä pitää sitä pannasta kiinni ja pitää etupää osoittamassa menosuuntaan. Ei mennyt ihan taiteen sääntöjen mukaan, mutta jo vain se juoksi ;)

(Rutja on käynyt myös kerran radalla 5.10 olleissa makkarajuoksuissa. 280m taittui aikaan 21.8 sekuntia)

Rutja
Saldo - 17/19
218 p.

Igorin vuoro tuli iltapäivällä jossain sadekuurojen välissä. Olihan se.. sykähdyttävää. Lähes liikuttavaa. Igor käyttäytyi lähdössä kuin vanha tekijä (kappas vain..) ja juoksi nuoruuden innolla minkä jaloistaan pääsi. Sanja alkoi jo hetken uskomaan, että Igor oli unohtanut ajatella. Ehei - viimeinen pitkä kaarre ja Igor veti mutkan suoraksi, sai vieheen kiinni ja sotki itsensä viehenaruun. Että semmosta. Sanja ei tiennyt itkeäkö vai nauraa - liikutuksesta. Jälleen ilmeisen suoritukseensa tyytyväinen Igor jolkotteli naama virneessä Sanjan hoteisiin: *näitsä äiskä, mä sain sen kiinni* ;)

Igor
Saldo - 9/12
216 p.