IndexLinkitUutisetGalleriaPentueetKoiratEtusivu
Uutiset

Heinäkuu 2023


Kolmas Yuzak pentue syntyi!

Afra on mammalomalla, Miek pitää huolen #nomercy radalla ja maastossa. Neljäs sija maailmanmestaruusmaastoissa Ruotsissa, kaksi kisaa 480 matkalla ja kaksi käyttövalioaikaa - Tuomarinkartanon radalla kellot pysähtyivät aikaan 32,67. Ei paha, ei paha ollenkaan!
Pari sanaa kausista 2021 ja 2022


Ilmiö nimeltä Afra.

Vuonna 2021 iranilaissyntyinen iloinen pyörremyrskymme pyyhälsi yli kilpakenttien. Suomen mestaruudet kaikista juoksulajeista, huikeita pisteitä, rataennätyksiä. Keski-Euroopassa kävimme kahdesti, Saksasta tuli FCI Euroopan ratamestaruus ja Hollannista FCI Euroopan maastomestaruus.
7-vuotiaat Yuzak veljekset Aurangzeb ja Azadbeh ylsivät uransa toiseen Suomen ajuemestaruuteen, nyt Afran kanssa. Azadbeh osallistui vielä kerran Euroopan maastomestaruuksiin, erinomainen sijoitus 9./51. Muistot eivät tarvitse kultareunusta, uskomaton vuosi!

2022 toteamus, narttujen kanssa harrastetaan silloin kun voidaan. Afran kauden kohokohta oli uusi PB aika 32,04 480 metrillä. Nox Infinita Ciguapa aka Miek on mestarissukua, odotukset olivat korkealla. Suomen maastomestaruus 2022 oli haave ja tavoite ja siinä onnistuttiin! Kiitos Hanna ja Arto Nox Infinita luottamuksesta ja yhteistyöstä. Radalla avaus 480 metriä sujui helposti aikaan 32,58. Hieman haikein mielin mentiin lepokaudelle, Yuzak A-pennut ovat nyt virkeitä eläkeläisiä!Vierineet vuodet 2017 -2020

Terhon tempoi ensimmäisen Suomi Cup voittonsa keväällä 2017. Kolmivuotiskaudella tarttui A-pentujen matkaan myös Derbyvoitot maastossa ja radalla.(kuva Marika Hämäläinen)

Kesällä 2018 Terho osallistui maastojuoksun Euroopan mestaruus kilpailuihin. Pronssia!(kuva Ralph Beyer)

Suomen ajuemestarit 2018, kasvattamani, omistamani ja treenaamani Aurangzeb, Arya ja Azadbeh. Ehkä merkityksellisin hetki harrastusurallani.

Hattutemppu! Terho voitti kolmannen kerran Suomi Cup kutsukilpailun 2019. Nox Infinitan valtavan lahjakas Oghab toisena. (kuva Anniina Oksanen)

Vuosi 2020 toi tullessaan uusia alkuja: Afra de Boorchin of Iran ja sijoitusnarttu Nox Infinita Ciguapa saapuivat Yuzakkilaan. (Afran kuva Virpi Kokko)

Kaudet 2015 ja 2016

Kiirettä on pitänyt!
Kausi 2015 toi mukanaan veteraanikilpailut. Mammalomalta palanneelle Selmalle VMR hopeaa radalta ja VMM pronssia maastoista. Siskonsa Sinjabiya ylsi käyttövalioaikaan, ja sijoittui Salukikerhon omissa mestaruusmaastoissa veteraanien kilpailuluokassa neljänneksi Suspirian viedessä voiton ja sertin. Ei hullummin niinikään äitiyslomalta palanneelle Salmalle - pentuja syntyi alkuvuonna Nox Infinita kenneliin, isänä Sharraque Asvinn. Perinteisten juoksulajien rinnalle ilmestynyt uusi koemuoto,ajue, alkoi kiinnostamaan todenteolla, ja yhteistyö Nox Infinitan kanssa alkoi. Yhdessä Noan kanssa Selma ja Sinjabiya osallistuivat yhteen ajuekokeeseen ja tuloksena muikeasti voitto ja serti. A-pennut harjoittelivat ahkerasti Hyvinkäällä ratajuoksun alkeita. Osa kävi kokeilemassa maastojuoksua, VIDEO.
Kauden 2016 tavoitteet olivat: saada juoksu-urat niistä kiinnostuneille A-pennuille mukavasti alkuun ja juosta ajuekisoja, tavoitteena ei enempää ei vähempää kuin sukuun "tulleelle" Noalle ajuevalion arvo. Alku oli enemmän kuin mukava: jokikinen juoksukokeeseen osallistunut A-pentu palkittiin sertifikaatilla. Kauden sertisateen aloitti Ardashir pohjoisen Kevätmaastoissa, debyyttikisa ja serti. Saman mallin mukaan toimi Abtin heinäkuussa, serti ja sinivalkoista nyt myös Aurangzebille. Kultapoika onkin ollut oikea renesanssisaluki, sillä sertejä on ensimmäisen kauden jälkeen Aurangzebilla kaikista kolmesta juoksukokeesta. Radalla niitä on peräti kolme ja ennätyksestä nipistyy pois mukavaan tahtiin kymmenyksiä. Ratapuolen arvokisatkin sujuivat mallikkaasti: PM hopeaa, SM pronssia ja SSak:n VSP ratamestaruus. Azadbeh on aloittanut ratapuolella maltillisemmin, mutta maastokisoissa serteittä ei ole kotiin tultu. Hailuodon tuuliset rannat eivät Terholle mahtaneet mitään, VINTYT palkinto erityisen kovasta suorituksesta muutenkin kovatasoisessa salukiurosten finaalissa.
Kauden varsinainen trilleri ovat olleet ajuekokeet. Vannoutunut ratajuoksuharrastaja on kertakaikkisen innostunut! Kauden päätavoitteen saavuttaminen edellytti onnistumista joka ainoassa kolmesta ajuekokeesta. Ilon kyyneleitä oli aika monen poskilla kun 1.10. kaikkien aikojen ensimmäiseksi ajuevalioksi valmistui multi kva Sharraque Asvinn. Tulevien vuosien ajuetaimet ovat hyvässä kasvussa, sillä myös NoaxSalma ja ChamxSelma tiikerilapsoset palkittiin sertillä ensimmäisessä kisassaan - sijoitus toisena heti voitokkaan ykkösajueemme jälkeen. Kauden kilpailujen jo tauottua oli jäljellä vielä yksi palkinto treenaajille: Aurangzeb valittiin neljä vuotta emänsä jälkeen SSak:n Vuoden ratajuoksijaksi 2016. Kiitos kilpakumppaneille ja kilpailujen järjestäjille, ensi kaudella tavataan. (kuva Kikko Kåhre)

31.7.2015

Amira täytti kesällä 10 vuotta, juhlat vietettiin sään salliessa (!) ulkosalla, perhepiirissä. Hieman viiveellä nytkähti käyntiin mittava sivujen päivitysprojekti.

16.1.2015

Kuvia A-pennuista lisätty

22.8.2014

Kuvia A-pennuista12.8.2014

Jäätelöpallopentue...5 poikaa ja 1 tyttö, Yuzak A-tyypit, on teitä odotettu!

15.7.2014

Selma kävi eilen tiineysultrassa. Pienet sydämet sykkivät ja tassut viuhtoivat. Viikolla 33 saamme tutustua heihin tarkemmin.23.3.2014

Amira palkittiin Suomen Vinttikoiraliiton vuoden 2013 ratajuoksuveteraanina. Kelpo päätös kilpauralle.Loppukausi 2013

Suomen mestaruus vaihtui SVKL mestaruudeksi, ja nyt oli Valmun vuoro. Selma vastasi parhaasta Yuzak menestyksestä syyskuisissa kuninkuusjuoksuissa, tuloksena toinen sija. Amira eläköityi tyylillä voittaen viimeisen virallisen lähtönsä 5.10. ja Selma päätti kautensa voittoon viiden koiran lähdössä. Suspiria ja Sinjabiya juoksivat SSaK:n maastomestaruuksissa sijoille 7. ja 8.

Valmu palkittiin SSak:n Vuoden Ratajuoksijana ja Amira toistamiseen Vuoden Veteraaniratajuoksijana.

Sinjabiya jatkaa agilityharrastustaan, Selman pentusuunnitelmat päätettiin siirtää kesälle 2014.

Heinäkuun viimeinen

Kotipihalla.Lomalla

Pieni kevennys uutisiin, Team Yuzak lomaili Virossa. Hevostelua ja rantaelämää.

17.7.2013

KAHDEKSAS rataennätys Sonbolille, Tuomarinkartanon 280 metriä aikaan 18,89 (kuva: Liisa Toivanen).
Sinjabiya voitti Kartanon Kannun eli HVK:n ratamestaruuden, äiti Amiran ollessa toinen. Ilmassa oli selvää vanhemman kunnioitusta, niin pitkään Hukka mietti ohitusta.

RE Sonbol

HVK ratamestari Sinjabiya

7.7.2013

Sonbol juoksi seitsemännen rataennätyksensä, Tuomarinkartanon 350 metriä aikaan 23,54.
8-vuotias Amira on hyvässä vedossa, juoksi kolmanteen veteraanimestaruuteen (VM-13) kelpo ajalla 20,05 ja viettää ansaittua lepopäivää sohvalla.

VM-11-12-13 lepääAlkukausi 2013

Sonbol jatkoi rataennätysten rikkomista:
nyt Hyvinkään RE:t 280 ja 350 m, 480 ja 680 m jatkoksi, kuin myös Virpiniemen 280 m RE jo aiemman 480 m lisäksi.
Virpiniemestä tuli TS-13 titteli, Tampereelta SSak:n ratamestaruus 2013.
Viikkoa aiemmin Salukishown BIS desert bred´in voittanut Amira osallistui ensimmäisen ja viimeisen kerran SSak:n veteraanimestaruuskisaan, ja voitto tuli.

Yuzak Sonbol

Dar el Hindiyas Amira BIS desert bred

Kaudella 2012...

Selma käyttövalioitui maastosta.
Selma voitti Derbyt (DV-12) ja Suomen mestaruuden (SRM-12) sekä juoksukuninkuudessa hopeaa ja käyttövalioitui radalta.
Sonbol uusi juoksukuningatararvonsa (JK-12) ja käyttövalioitui radalta.
Suspiria sai sertin maastoista.
Amira uusi veteraanimestaruusarvonsa (VM-12) radalta.
Sinjabiya sai käyttövalioajan radalta ja voitti luokkansa ensimmäisessä epävirallisessa agilitykisassaan, ohjaaja Pinja Niemi.

Selmasta tuli SSak:n Vuoden Ratajuoksija,
Sonbolista Vuoden Aktiivijuoksija
ja Amirasta Vuoden Veteraaniratajuoksija.

Kolmevuotiaina koko Yuzak S-pentue on palkittu käyttökokeessa sertillä.Kiitos aktiivisille omistajille!

Yuzak Selma

Yuzak Sinjabiya

Toukokuu 2012

Selma voitti neljännet Suomen maastonsa ja sai neljännen sertin; Askolan Match Showssa Selma oli BIS, esittäjänä Nea Niemi.

Sonbol voitti 680m neljän salukin lähdön Hyvinkäällä.

Derbymaastoihin Yuzakeja oli ilmoitettu kolme. Sijoitukset olivat:
1. Yuzak Sanjar, sert, DVM-12
2. Yuzak Selma
6. Yuzak Sonbol.
Sanjar voitti ensimmäisen ratastarttinsa Tampereella ja sijoittui Meri-Lapin maastoissa toiseksi.

Selma ja Suspiria avasivat kilpakautensa Hyvinkään radalla, maaliin tässä järjestyksessä.

Yuzak Sanjar

Yuzak Selma

18.4.2012

Yuzak Sinjabiya läpäisi Kiva Koirakansalainen –testin, ohjaajana Pinja Niemi.

Yuzak Sinjabiya

Loppukausi 2011

Yuzak Sanjar voitti Hailuodon Maastot ja Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin mestaruuden. Yuzak Sonbol voitti kauden viimeisen ratakilpailun Tuomarinkartanolla, ensikilpailunsa samassa viiden koiran lähdössä juoksi Yuzak Suspiria.

17.9.2011

Yuzak Sonbol kruunattiin Juoksukuningattareksi. Virpiniemen rataennätys 480 metrillä on nyt 32,74.

Elokuu 2011

Yuzak Sonbol juoksi 24.8. Hyvinkään rataennätykseksi 32,16/480m, mikä on salukinarttujen kauden kärkiaika Euroopassa.

Yuzak Selma sijoittui SMM -kisoissa neljänneksi ja sai kolmannen sertinsä.

Yuzak Suspiria osallistui Mustialan kv. maastoihin, síjoitus 8/21.

Yuzak Sonbol

30.7.2011

Amira voitti Veteraanimestaruuden Hyvinkään radalla.

19.6.2011

Yuzak Sonbol voitti Tähtisprintterin, ae.19,14/fin.19,31.

9.3.2011

Amira palkittiin vuoden 2010 HVK:n rotunsa parhaana ratajuoksijana ja nopeimpana narttuna.

9.10.2010

Salma (Yuzak Suspiria) voitti luokkansa (18 osallistujaa) Möllin Maastoissa Hyvinkäällä. Toisena Selma, kahdeksantena Hukka ja yhdeksäntenä Valmu (Yuzak Sonbol).

14.7.2010

Amira voitti Helsingin Vinttikoirakerhon ratamestaruuden, Kartanon Kannun (5 osallistujaa).

3.7.2010

Amira juoksi itsensä käyttövalioksi Tuonmarinkartanon radalla.

18.5.2009

Pennut syntyneet! Päivityksiä voi seurata täältä: Yuzak puppy diary.

16.4.2009

Amiran tiineys on varmistui tänään ultrassa - ensimmäisen Yuzak -pentueen laskettu aika on helatorstaina.

9.2.2009

Vuoden 2008 nopeustilastoissa

meidän pariskunta sai pronssia: Amira 3. kaiken kaikkiaan 36 radalla kisanneesta salukista 480 metrillä ja veteraani-ikäinen Nils 3. sprinttimatkalla 15 salukin joukosta – vain nuoremmat menivät lujempaa.

20.8.2008

Sivut vihdoinkin netissä!

17.8.2008

Amira juoksi ratajuoksun SM-kilpailuissa hopeaa käyttövalioajalla, Nils sijoittui neljänneksi.

Dar el Hindiyas Amira, kuva: Laura Rodriguez

Takaisin ylös