.23.09.2005.

Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira
Uros, synt. 8.2. 1999
Väri - Punainen tummin peitinkarvoin
Säkäkorkeus - 21 cm
Paino - 4,3 kg
Rinnanympärys - omistaja ei saa sopivia lukemia, joten ei julkaista.

Kasvattaja - Pertti ja Lea Heino, Köyliö
Omistajat - Sanja Kuusela, Suolahti ja Jani Viljanmaa, Hausjärvi

sire:

Movios
Vihtori JR

Tax-Barbie
Eraus-Poika
Hop-O'mythumb's Hi-fi
Tax-Barbie Cinderella
Simasuun
Ballerina
Jasper vom Raubritter
Simasuun Alppiruusu

dam:

Perlean
Iita-Sisko

Rulla-Vidare
Ior I
Foxfoot Lui le Noir
Nossans Kitty
Perlean
Vanessa
Perlean Fabian
Perlean Kleopatra

.kääpiöhirviö.

Pitko asuu nykyään Hausjärvellä Janin ainokaisena koirana. Pötkylä tuntuu nauttivan omasta rauhasta, eivätkä Igor ja Rutja tunnu erityisesti kaipaavan pientä kaveriaan. Itseasiassa Pitko ja Rutinkainen eivät enää siedä juuri toisiaan. Jokainen kohtaaminen on poikien mielestä syy tapella. Hetken totuttelun jälkeen tosin alistuvat kohtaloonsa ja pärjäävät yhdessä.

Pitko on iloinen, mukavuudenhaluinen, jääräpäinen ja hyvin määrätietoinen, tarvittaessa myös erittäin äänekäs ja rasittava. Erittäin tarkka seurastaan, mutta lahjonta auttaa.. ( jostain syystä pelkää kovasti vieraita ihmisiä ) Muutaman herkkupalan jälkeen Pitkon sietokyky kasvaa huomattavasti. Toisaalta pötkylä on todella fiksu - oikeä älykkö - käyttää ihmisiä hyväkseen aina kun voi..

.03.05.2004.

Vaikka Pitko ei olekaan ihmisystävä nro.1, niin toisten koirien kanssa se on aina tullut hyvin toimeen. Kunhan kukaan ei uhmaa "hänen korkeutensa" asemaa.. Igor ja Lessi Pitko suvaitsee yläpuolelleen, muiden on parempi taipua Pitkon tahtoon. Ja nimenomaan siksi, että Pitkon voisi käydä huonosti, jollei toinen annakaan periksi. Rutja kokeilee toistuvasti onneaan, mutta Pitkolla ei ole pienintäkään aikomusta antaa myöten.

.nakki uinuu.

Ruoka on heikko kohta: aiemmin Pitko ei lihonut vaikka söi kuinka, mutta vatsa on alkanut kasvaa Pitkon tultua "aikuiseksi".. Samalla mukavuudenhalu on lisääntynyt ja mielummin pötkö makaa sohvalla rapsuteltavana, kuin rämpii "äiskän" kanssa pitkin metsiä, Pitkon mielestä Igor on siihen tarkoitukseen. Tosin kuoppien kaivamista Pitko ei - kunnon mäyräkoiran tapaan - voi vastustaa..

.kaivutikaiv.

Sanjan onnistui uskotella itselleen, että "Pitkon kuuluu olla noin painava, kun se on jo aikuinen" - kun puntarin lukemat lähenivät uhkaavasti viittä kiloa, ja menihän se sitten sadalla grammalla ylikin. Luulo vaan ei ole tiedon väärtti. Kunhan Pitkollekin löytyi se sopiva ruokamäärä, niin paino putosi - kylkiluut löytyivät - ja on jopa pysynyt tuossa vajaassa 4,5 kilossa.

.idioottikaksikko.

Pitko ja Igor pärjäävät nykyään taas hienosti keskenään, mutta rajummat painiottelut tulee käytyä Rutjan - ei Igorin - kanssa. Igorin mielestä Pitko on kiva, eikä sillä tunnu olevan syytä miksi ärhennellä kaverilleen, vaikka harvoin tapaavatkin..

.mikäs sulla on?

Iän myötä Pitkon mukavuudenhalu vain lisääntyy, mutta koipeliinit pitävät pötkön liikkeellä. Pitko on alkanut nauttimaan metsälenkeistä ja pellolla kaahaamisesta huomattavasti entistä enemmän.

Saa nähdä mitä siitä seuraa kun Pitko saapuu isoon laumaan vierailulle..