.nenäkokous.

Pitko ja Igor, kummalliset veljekset, onpa luultu äidiksi ja pennuksikin. Pitko on ehdoton johtaja, ja jos Igor joskus uskaltautuukin kyseenalaistamaan pötkön auktoriteetin, niin pienen hirviön hyökkäys kaulakarvoihin lamauttaa Igorin täysin.

Viime aikoina - siinä vaiheessa kun Igor kasvoi aikuiseksi (3-vuotta) - on roolit kääntyneet toisin päin. Igor on yhä varmemmin vallankahvassa kiinni. Ja vaikka Pitko näennäisesti määrää tahdin, on Igor kuitenkin se joka sanoo viimeisen sanan, eikä Pitko voi siihen enää mitään.

Yhteiset leikit sujuvat reilussa meiningissä, eikä kumpikaan suvaitse liiallista höykytystä.

.igorin erehdys..

Rutjan saavuttua, Igor omi johtajan paikan, se näkyy myös muuttuneena suhtautumisena muihin koiriin. Igor suojelee selvästi sekä Pitkoa, että Rutjaa.

Tosin tilanne on hieman monimutkainen.. Rutjalle Igor on pomo ja Pitko seuraava, Igor ja Pitko taas useimmiten (ja aina kahdestaan ollessaan) järjetäytyvät vanhan mallin mukaan, eli Pitko on yhä se joka sanoo mitä tehdään ja milloin riehuminen loppuu. Ota nyt sitten noista selvää ;)

.pellolla.

. pitkon ja raddan riemukaari .

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: koirien suhde on omituinen. Radda saapui Pitkon elämään 1.12. 2000. Ensi kohtaaminen oli ikimuistoinen, pieni pampula murisi Pitkolle uhkaavasti kopastaan, jonne Pitko tietysti samantien suunnisti.. Kohta oltiinkin jo kavereita ja juostiin sekopäisinä ympäriinsä - ja tietysti pidettiin kamalaa meteliä. Radda vain kasvoi ja kasvoi, Pitko jäi leikeissä auttamatta toiseksi, eikä se ollutkaan enää niin söpöä..

Mutta Sanja keksi ratkaisun: 15.2. 2001 Igorista tuli Pitkon puoliveli ja Raddan sydämenvalittu. Vaikka Igorin ja Raddan kohtaaminen ei ollut kovin romanttinen, ovat molemmat olleet - alkujärkytyksestä toivuttuaan - toisiinsa hyvin rakastuneita.. tai ainakin.. öh, kiintyneitä..

Rapsa kuuluu nykyisin Igorin ja Rutjan seurakuntaan, kuten myös Lessi ja Ameena.

.igor ja radda.

Igor tykkää Raddasta.

.lessi, radda ja igor vauhdissa.

Kovin Pitkomainen koira, tavallaan. Pitää järjestystä yllä, eikä anna Igorin ja Raddan harjoittaa kovin intiimiä tuttavuutta (tosin vanhukset on unohtaneet jo mitä kaikkea sitä voi keskenään tehdä) - saati sitten Rutjan ja Ameenan..

Pitkon mielestä Lessi on "hyvä jätkä" - tuskin tajuaa toisen olevan vastakkaista sukupuolta.. toisinaan taas näiden kahden suhde on vaikea kun molemmat tahtoisivat pitää jöötä. Pitko luovuttaa, onhan toinen sentään nainen..älyn riemuvoitto.

Lauman nuorimmainen. Koira jonka järjenvalo odottaa syttymistään - joten Ameena on oikein sopiva kaveri Rutjalle..

Alepalla syttyi valot, Rutja hehkuu himmeänä. Tulevat toimeen paremmin kuin hyvin. Teinit jaksavat yhä riehua niin sisällä kuin ulkonakin ja näin ollen raastaa sekä ihmisten, että vanhempien rekkujen hermoja. *pääasia on, että meillä on kivaa* -tuntuvat Alepainen ja Rutja tuumivan, jos ehtivät.

.onks ketään kotona?.


.Rutja ja Suti.

Igorin veli. Ystävystyivät uudestaan, kun tapasivat toisensa muutaman vuoden "eron" jälkeen. Suti asustaa Suolahdessa, joten kaverukset eivät tapaa usein. Vauhdikasta menoa, ovat kuin majakka ja perävaunu: Suti edellä, Igor perässä..

Viime tapaamisella, -Rutjan tultua kuvioihin- veljekset selvittelivät hieman välejään, hyvinkin sivistyneesti tosin. Tiedä sitten mitä toisilleen sanoivat.

Yhä edelleen veljesten välit ovat herrasmiesmäisen viileät. Rutja ja Suti tulevat hyvin toimeen - kenempä kanssa Rutja ei tulisi.

.Rutja ja Kata..

Nöffi/labradori sekoitus Kata ja Borzoi poika Nebo asustavat myös Suolahdessa, Sanjan kaverin Katrin hoivissa.

Heti ensi tapaamisella Igor ja Rutja ystävystyivät riehakkaan parivaljakon kanssa. Igor vanhimman oikeudella otti ohjat.. tosin aina ei tiennyt kuka oikeastaan porukkaa vei - ja minne ;)

.Igor ja Nebo.

Rutja olisi tahtonut jäädä asumaan uuden ison ystävänsä luo, eikä Nebo varmaan olisi pahastunut.. ;)

Vauhti ei ole hiipunut ja kun porukka lähes puolenvuoden eron jälkeen jälleen kohtasi (ainakaan Rutja ja Katan) riemulla ei ollut rajoja.. Nebo ja Igor eivät oikein tienneet miten suhtautua toisiinsa, mutta molempien naamalla ollutta vaivautunutta ilmettä lukuunottamatta yhteiselo sujui hyvin.

.jengi matkalla uusiin seikkailuihin ;)
. taistolaiset - hyde, igor ja radda .

Raddan, Lessin ja Ameenan omistaja, sekä Igorin ja Rutjan toinen täyspäiväinen huoltaja. Igor on aina tykännyt Hydestä ja Rutja osoittaa jatkuvasti suurta kiintymystään, siitä huolimatta että tunne ei ole molemminpuoleinen ;)

Pitkokin pitää Hydestä kovasti, mutta yleensä joku on aina tiellä kun Pitko yrittää tuoda ilmi suuren kiintymyksensä.

.Radda ja Hyde.
.jani ja ruppana - jättivalas.

Pitkon huoltaja, sekä Igorin & Rutjan viikonloppuisä. Syyllinen siihen, että Sanjalla ylipäätänsä on vinttikoiria, hän kun ei vinttareista ollut aiemmin juurikaan välittänyt..

. anna & igor .

Anna ompi Sanjan serkku ja Igorin lenkittäjä - tosin asustaa Rovaniemellä, joten yhteisiä seikkailuja on kovin harvoin.

Haaveilee itse hankkivansa joskus silkkivinttikoiran ja Igor saa siihen asti toimia suurenpuoleisena korvikkeena.. Molemmat koiruut tykkäävät kovasti Annasta ja vaikka heidän perheessä onkin allergisia, niin silti koirat ovat aina tervetulleet kyläilemään - mukavia ihmisiä.

.elisa ja igor.

Entinen kotiorja, Sanjan sisko. Pakeni sorron ikeen alta omaan kämppään, muttei siltikään ole turvassa laumamme satunnaisilta vierailuilta.

.Matias, Rutja ja Igor.

Sanjan veli. Asuu äidin kanssa Rovaniemellä. Pitkon, Igorin ja Rutjan riehumiskaveri ja erehtyy joskus jopa lähtemään lenkille poikien kanssa.

Igor ei saa koskaan tarpeekseen Matiaksen suorittamasta niskahieronnasta :)