Lessi

Lessi

Sekarotuinen, narttu, steriloitu
199? - 13.11.2013
Soopeli mustalla maskilla
Alkuperä: Viro
Omistaja: Heidi Lappalainen

Rest in Space, my Love.

Lessi syyskuun viidentenä 2009

Kuva: Sanja Kuusela (yläpalkin kuva: Hyde)


Taustaa

Lessi

alias Lestersson, (Hedelmä-)Esteri, Elävä maapähkinä, Perunakoira, Kotinatsi, Leipäkone, Karjakko, Keimukka, Öpö, Köpös, MC Aromipesä, Ulkoavaruusministeri, Siveyspoliisi, Ponttooni, Valmentaja, Spotpa, Skepsis, Hyökkäysvaunu, Ihmekoira, Terapiakoira, Löpö

Vuonna 2001 aloin potea vakavaa 2. koiran kuumetta. Harkitsin niin ibizanpodencoa, espanjanvinttikoiraa, unkarinvinttikoiraa kuin toista salukiakin, mutta kohtalo ilmeisestikin puuttui peliin.

Surffatessaan netissä katselemassa kodittomia virolaisia koiria, törmäsi Sanja maskilliseen, hiekanväriseen otukseen. Lähetimme koirasta tiedustelun ja päätimme, että jos se on narttu niin se tulee minulle, jos se on uros niin Sanjalle. Näin ollen, piskin osoittautuessa arviolta parivuotiaaksi nartuksi, ryhdyin kotona väsytystaisteluun.

Ihme tapahtui ja sain tahtoni (jälleen) läpi. Syyskuun alussa matkustin junalla Helsinkiin ottaaseni vastaan Lessin, joka saapuisi samaa matkaa toisen tarhalta tuotavan koiran kanssa. Terminaalissa päädyimme karanteeniin, koska maahanmuuttajien saama heisimatolääke oli henkilökunnalle vieras..

Karanteenista päästyämme kiirehdin uuden perheenjäseneni kanssa junaan. Tässä vaiheessa oli jo käynyt ilmi, ettei Lessin luonne ihan vastannut kuvausta. Matka Tampereelle sujui kuitenkin ongelmitta ja jatkoimme sieltä autokyydillä Nakkilaan. Sanja toi Raddan pihalle tapaamaan tulokasta ja yllätykseksemme tämä mielisteli vanhempaa narttua parhaansa mukaan.

Ensimmäinen yö oli levoton ja Lessi jatkoi simputustaan melkein viikon, jonka aikana tuli parit itkut itkettyä ja mietittyä, oliko tämä sittenkään ollut viisasta. Lessi oli täysin sisäsiisti, terve ja vailla mitään yksinolo-ongelmia, mutta käytös Raddaa ja kaikkia muita koiria kohtaan sangen arveluttavaa. Alkuvaikeuksien jälkeen tytöt kuitenkin pääsivät asioista yhteisymmärrykseen ja pian ne olivat jo parhaat kaverit.

Sain kuitenkin kerjäämiäni ongelmia ja minulla oli käsissäni kaksi remmirähjää. Lukemattomat kerrat palasin lenkiltä savu korvista nousten, hihnat kireänä ja hermot riekaleina. Kaiken kruunasi pieni tapaturma, joka sattui yöllä kerrostalojen parkkipaikalla, kun kissa säntäsi viereisen auton alta juoksuun. Seuraamuksena onnuin viikon, en kyennyt juoksemaan kuukauteen ja vein koirat seuraavan vuoden ajan erikseen lenkille.

22-vuotissyntymäpäivänäni veimme tytöt juoksemaan Kokemäenjoen rantaan ja palasimme kantaen vertavuotavaa Lessiä. Koira oli ilmeisesti viiltänyt vasemman takajalkansa kintereen alta jäähän tai lasiin, minkä seurauksena syvä haava ja katkenneita jänteitä. Lähimmällä eläinlääkärillä haava ommeltiin kiinni ja tassu jäi sellaiseksi kuin kuvitella saattaa - hassut harakanvarpaat.

Lessi toipui nopeasti, ontui hieman ensimmäisellä lenkillä narkoosista herättyään mutta koitti purra kun yritin kantaa sitä rappusissa. Puolen vuoden kuluttua Lessi voitti luokkansa Lännen Vinttikoirat ry:n makkaramaastoissa ja on juossut sekä leikkinyt täysin normaalisti. Tyttö on edelleen korkeasta iästään huolimatta erittäin sporttinen ja hämmästyttävän kestävä menijä. Vauhti on ehkä hiipunut, mutta pioneerihenki ja periksiantamattomuus eivät. Puolimetrinen umpihanki ei ole Lessille este, vaan mieluinen haaste.

Lessi pentukammo sai meidän harkitsemaan vakavasti tämän uudelleensijoittamista Kiuruvedelle eläkepäiviä viettämään. Sen purtua parikuista Hasinaa naamaan, lähetimme Lessin pohjoiseen hermolomalle useammaksi kuukaudeksi kesällä 2008. Siellä se ehti vielä näykkäisemään vierailevaa Zappaa ja myöhemmin Kimbleä, mikä sai meidät arvelemaan, ettei sitä uskaltaisi enää ottaa meille asumaan. Yllättäen Lessi kuitenkin hyväksyi Ameenan pennut niiden ollessa yli puolivuotiaita ja nyt se suhtautuu niihin suorastaan yhtä suopeasti kuin Ameenaan itseensä.

Lessi on minulle täpäkästä luonteestaan huolimatta äärimmäisen rakas. Elämä sen kanssa on hyvin opettavaista. Se toimii myös erinomaisena terapiakoirana aina, kun rotukoiraharrastus alkaa tökkimään liikaa. Lessi on kokeillut vuosien varrella maasto- ja ratajuoksun lisäksi myös agilitya ja käynyt muutaman kerran mätsärissä. ~ Hyde

Rakkaus on koira helvetistä. - Charles Bukowski -


Lessi arvostaa

Lessi inhoaa

- pullakahvit ufojen kanssa
- pitkät vaellukset metsässä
- savukala
- viehe
- autoilu ja autossa oleilu
- vinkulelut

- vieraat nartut!
- etenkin dalmatialaiset!
- säntäily ja hötkyily (paitsi oma)
- karvalakit (paitsi vieheenä)
- kynsienleikkuu
- koiranpennut


Kuvia

Under construction..


Tuloksia

Epävirallisia juoksutuloksia

2007

2007 Tampere, Kaupin rata - 280 m 24.48 sek

2006

23.7. 2006 Oulu, Mourungin rata - 280 m 23.15 sek

2005

17.9. 2005 Noron hiekkakuoppa - 84 p., sij. muut rodut 1/2

2004

17.9. 2004 Oravikosken rata - sij. ?

2002

5.10. 2002 Harjavalta - 149 p., sij. muut rodut, isot 1/?

2001

21.10. 2001 Harjavalta - 138 p., sij. muut rodut 7/?

Index Vieraskirja Linkit Galleria Pentueet Koirat Me Etusivu