Banneri
Menu

Harrastukset


Photo © YLE Keski-Suomi
( Kuva © YLE Keski-Suomi )


Aktiivinen harrastaminen ei todellakaan ollut päällimmäisenä mielessäni, kun Dali liittyi perheeseeni. Se olikin noin puolitoistavuotias, kun vein sen ystäväni yllyttämänä ensimmäistä kertaa maastotreeneihin. Sitä ennen ystänäni Sailan ja Emma-salukin opastamana oli Dalin viettiä herätelty leikkimielisesti ongella ja rättivieheellä, lumihangessa, järven jäällä, ilman sen suurempia taka-ajatuksia. Treeneissä Dali seurasi tarkkaavaisena Lara-kaverin menoa vieheen perässä ja sen esimerkin nähtyään Dalin ei tarvinnut miettiä, mitä pellon reunalle oli tultu tekemään. Oli hienoa nähdä kuinka oma koira syttyi ja nautti ajosta niin suuresti, ja seuraavana kesänä veinkin Dalin meidän lähimaastoihimme osallistumaan Jyväs Coursingiin. Dalilla oli hauskaa, minulla oli hauskaa ja päivä sujui kaikinpuolin mukavasti. Sen jälkeen kävimme pyörähtämässä Tampereen maastoissa ja jo kolmansissa kilpailuissaan Dali sai ensimmäisen sertinsä. Olin ällistynyt, enkä edes tiennyt lajista vielä juuri mitään.

Dalin kanssa pääsin tutustumaan maastoharrastukseen ja se todellakin vei mukanaan, täysin. Seuraavia koiria ottaessani tiesin jo valmiiksi, että haluan ainakin kokeilla, miltä harrastaminen uudesta pennusta tuntuu. Molemmilla kilpailevilla koirillani on ollut vahva vietti jo valmiiksi, mutta pidän silti tärkeänä pentuna tehtyä vietin herättelyä käsivieheellä, t-paidan raadoilla ja pehmoleluilla. Noalle kasvoi nuorena nopeasti korkea työmotivaatio ja sen kanssa on ollut erityisen hauskaa harrastaa.

Meille kisat ovat ensisijaisesti mahdollisuuksia pitää koiran kanssa hauskaa ja antaa sille turvallinen mahdollisuus tehdä sitä, mihin se on tarkoitettu. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan harrastamaan monipuolisesti sekä maastoissa että radalla, koirien ehdoilla. Myös näyttelykehissä käydään harvakseltaan kääntymässä. Juoksukokeet ovat olleet oivia tilaisuuksia oppia kokoajan lisää rodusta ja omasta koirasta. On ollut mielenkiintoista huomata kahden vahvan juoksijan erityispiirteitä ja niiden omia tapoja tehdä työtä. Jatkuvassa opissahan siellä itsekin on, jokaisen kilpailun jälkeen on aina hieman viisaampi.

Koiriemme tuloksia voitte lukea niiden omilta sivuilta ja blogistamme löytyy kisakertomuksia kuvien kera.

NOAN RATATREENIT 
(kuvannut Heidi Lappalainen)
Noa loikka
( Kuva © Heidi Lappalainen )