Banneri
Menu


Feri

feri


Unkarinvinttikoira uros
Synt. 16.2.2007
Punabrindle

Kasvattaja: Nina Lehtinen, Viiala (kennel Avenina's)
Omistaja: Hanna Järvinen, Laukaa

TULOKSIA

Feri tuli meille yhdeksänviikkoisena sattumien kautta. Dali tarvitsi kipeästi seuraa ja olin jo aiemmin sivusilmällä katsellut unkarilaisia "sillä silmällä" sen suuremmin rotuun perehtymättä. Hyde ja Sanja vinkkasivat syntyneestä Avenina's A-pentueesta ja siellä oli vapaana meitä miellyttävä, kevyemmän mallin edustaja. Pentueen vanhemmat vakuuttivat minut luonteillaan ja näin Feri muutti meille.

Feri on aina ollut iloinen, nauravainen koira, joka ei tunne pahaa mieltä tai kurjaa oloa. Se ennätti pienenä tehdä paljon pahojaan ja ahdisteli Dalia tuputtamalla seuraansa tälle, vaikka Dali yritti viestiä, ettei pennun lähentelyt juurikaan kiinnostaneet. Viettiäkin Feriltä löytyi, vaikka vieheen tappaminen vaati Feriltä hieman enemmän opettelua.

Vieraat koirat ovat Ferille potentiaalisia uusia parhaita kavereita ja Feri kuvitteleekin, että kaikki ajattelevat näin myös hänestä itsestään. Se ei aina ihan ymmärrä sitä minkä kokoinen on, eikä selvästikään ymmärrä myöskään sitä, kuinka karmea haukkuääni siitä irtoaa. Feri on aina ollut helposti koulutettavissa, se opettelee uusia asioita mielellään ja oppii nopeasti. Olemme jopa käyneet tokotreeneissä harjoittelemassa ja Ferin kanssa työskentely onkin hyvin saumatonta, koska se todella haluaa tehdä juuri sitä, mitä minä pyydän.

Vinttikoirille ominaisemmat harrastukset ovat jääneet meillä taka-alalle, sillä kaikki iloisuus ja maailmaa syleilevä asenne ovat Ferille keskittymistä hankaloittavia asioita. Nuorenpana, kun itsevarmuus ei vielä ollut huipussaan, se juoksi ihan lupaavasti vanhempia koiria hieman kuitenkin peesaillen, mutta nykyään haastaa kaveria leikkiin heti lähtökuopistä päästyään. Katsotaan, josko ikä ja vietin vahvistaminen helpottaisi Ferin kanssa harrastamista, mutta siihen saakka Feri saa olla rauhassa oma hyväntahtoinen, iloinen itsensä ja toimia kannustusjoukoissa "muiden" tyttöjen kanssa.

Feri on perusterve koira, jonka kanssa on silti sattunut ja tapahtunut enemmän kuin muiden koiriemme kanssa. Sen kanssa on ravattu päivistyksessä korjauttamassa rikkimenneitä jalkoja, mutta onneksi suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty. Sitä se on, kun nopeus menee järjenkäytön edelle.

Feri tuo päivittäin elämäämme tilanteita, jolloin saamme nauraa itsemme kipeäksi. Se on itse ilopilleri, joka on ottanut sydämenasiakseen täyttää lauman klovnin roolin ja se onnistuukin siinä täydellisesti. Feri

CIB FI SE CH FI KVA-m 
V-06-07 EUJV-06 PMV-07 SEV-06 LTV-07
Kugorgo-Dombi Drava

Tigrisbundats Apat

HU CH Bogarzo-Patakmenti Erdökerülö

Kalandvadasz Fergetag

Rokatekergetö Barackvirag

Kalandvadasz Orchidea

Szabas

Kalandvadasz Faklya

HU CH 

Kugorgo-Dombi 

Boglarka

HU CH BK HU CH 

Somogyi Kincse Dodo "Dongo"

Rokatekergetö Atok

Somogy-Kincse Alma

HU CH 

Kalandvadasz Jazmin

Fertörakos-Szepe Aga

Kalandvadasz Emili

CIB FI EST  SE CH FI KVA-m 

V-02-03-04-05 PMV-05 EUV-06 SV-06
Tuzviragvadasz Amanda

Kalandvadasz Butyök

HU CH Kalanvadasz Elias

Kalandvadasz Ciki

Kaposmenti-Pazstor Taltos

Szittyahoni Iram

Szittyahoni Bako

Muskotalykerti Aliz

FI CH MV-98

Pasztortuzvirag Debora

Földvari Villam Abu

Dog-Chown Vihar

Pusztamenti Pici

Szittyahoni Rege

Tigris

Basavölgyi Dorka